TRENING

Vi har fellestreninger hver søndag fra 0930 –1700. Er temperaturen -10 grader eller under, blir treningen avlyst, da det blir for kaldt for hundene å ligge i bilen.

Vi trener hele året, men har noen uker fri rundt jul og i fellesferien. Det er selvfølgelig mulig å ta seg fri en søndag, men man må ha kontinuitet i treningen for å få progresjon. Det er som med trening ellers, det kreves at man trener jevnlig for å få resultater.  

Instruktør kaller ut til søndagstrening hver fredag før kl. 20:00. Hundeførerne svarer innen lørdag kl. 20:00 følgende mulige svar; kommer full dag/kommer formiddag/kommer ettermiddag/kommer ikke.

  • Kl. 09:30        Kaffe og samling med gjennomgang av treningsøkter og fordeling av grupper på 3-5 hundeførere
  • Kl. 10:00          Trening
  • Kl. 13:30          Felles lunsj
  • Kl. 14:00          Trening

Vær en god treningspartner!
Vi trenger hverandre – ingen klarer å utdanne en redningshund alene.

Før treningslogg!
På den måten har du bedre kontroll på treningen din og oversikt over egen fremdrift. Man får også bedre oversikt over når et problemer startet, og det blir enklere å finne en løsning. I trening av hund vil man stadig støte på utfordringer, og utfordringer er til for å løses.

Ikke ha dårlig tid!
Alle hunder lærer og utvikler seg i forskjellig tempo. Den raskeste måten å få godkjent hund og oppnå sine mål er å ta små steg av gangen, og like ofte ta steg tilbake. En hundefører bør alltid ha en plan-A og en plan-B.

Stol på hunden din!
Som oftest så har den rett.