CHRISTINA & MILLE

Hund: Mille født 19.02.2008 – Pensjonert
Rase: Blanding
Fører: Christina Skorge

Mille er en mellomstor tispe og er 50% Border Collie, 25% Golden Retriever og 25% Labrador Retriever. Mille er født 19. februar 2008 og Christina fant henne på Finn.no, og Mille ble hentet i Vaksdal på Vestlandet i mai 2008. Mille har sitt vanlige tilholdssted i Oslo og deler hus med hundene Sonia og Ifa matmor Christina og matfar Vidar.

I april 2009 begynte de å trene redningshund med NRO. Dette har vist seg å være et svært så godt valg. Mille har et naturtalent for dette. De som er spesielt interessert i å lese mer om treningene og om rundering og spor kan lese om dette på Milles blogg på Hunden.no

Mille er en meget selvstendig hund som vet best hvordan man skal finne mann, mao. så går det så det suser i søket. At Milles metode er effektiv det skal sies.
B-prøven ble bestått 29. august 2010 og A-prøven ble bestått 2. oktober 2011. De ble regodkjent 7. september 2014 og 20. august 2017. Den 31.12.2020 pensjonerte Christina og Mille seg som ettersøkingsekvipasje etter 9 år i tjeneste for NRO.

Christina er også en av NROs dommere og instruktører.

Duoen (f. 2008) takker av som ettersøksekvipasje etter 9 år i tjeneste.
Mille er helt klart dronningen av NRO. Både pga sin fantastisk nese og for å ha vært en stabil ettersøkshund i 9 år (A godkjent 2011, regodkjent 2014 og 2017). Mille var det ikke mulig å lure, hun tok en liten sniff ute i teigen og hadde full kontroll på figurantene. På sine yngre dager tok hun også gjerne en liten runde for å sjekke opp vilt i området. Hun har alltid vært i topp fysisk form, da Christina elsker å dra milevis på skogs- og fjellturer hele året, med flokken sin.

Mille og Christina har også gjort funn i sin karriere. En 66 år gammel mann var savnet på Romerike. Det var en av Norsk redningshund Organisasjons (NRO) ekvipasjer som fant den savnede mannen.

Det var først i 2020 Christina så tegn på at Mille burde pensjoneres. Så nå er hun “sofahund” sammen med resten av flokken, Ifa og Sonia, med god samvittighet. Christina er limet (eller klisteret som hun selv sier i NRO). Hennes deltakelse på aksjoner, som nestleder i styret, instruktør og dommer, redaktør/paparazzi og drivkraft/masekopp har vært viktig for NRO. Hun har et engasjement og en gjennomføringsevne som virkelig har gavnet NRO som organisasjon. Får vi beholde henne i klisterrollen tro…

Vi ønsker Mille en riktig god pensjonstid, og håper å se deg, Christina, tilbake en dag med et nytt lite håp.

Tusen takk til dere begge to!

Tekst: Sidsel Strøm