NÅR ALARMEN GÅR

Ego (3) fant savnet kvinne

– For hundeførerne og alle som driver med redningshundarbeid er det ekstra flott når vi kan bidra til å løse saker, sier hundefører Tom Kjetil Tangen fra Norsk Redningshund Organisasjons (NRO) til Romerikes blad.

En av hundeførerne fra Norsk Redningshund Organisasjon, som holder til på Årnes, fant en savnet kvinne i Hedmark fredag morgen.

Natt til fredag ble en kvinne meldt savnet i området Sørskogbygda / Kynnberget i Elverum, skriver Østlendingen.

Politiet mottok melding om kvinnens forsvinning klokken 00.30 natt til fredag.

Kvinnen hadde da vært savnet i noen timer.

Politiet opplyser at hun ble sist sett i tidsrommet 19.00 til 19.30 torsdag kveld.

Natt til fredag ble det derfor iverksatt en større leteaksjon med mannskaper fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske Redningshunder og Norsk Redningshund Organisasjon.

Også politihelikopteret deltok i aksjonen.

Klokken 05.41 kom meldingen om at kvinnen hadde kommet til rette.

– For hundeførerne og alle som driver med redningshundarbeid er det ekstra flott når vi kan bidra til å løse saker, sier hundefører Tom Kjetil Tangen fra Norsk Redningshund Organisasjons (NRO).

NRO har base på Årnes.

Det var Tom Kjetil Tangen – som sammen med redningshunden Ego – fant den savnede kvinnen rundt klokken 04.45 tidlig fredag morgen.

– Det ligger svært mange timers trening bak en godkjent redningshund. Det er nettopp dette vi trener for i flere år, sier Tangen.

Tangen og Ego var også en av tospannene som lette etter en 89 år gammel kvinne ble meldt savnet søndag kveld i skogen ved Bjørbekksætra i Julusdalen nord for Elverum.

Da hadde NHO tre redningshundekvipasjer og to hjelpemenn i aksjon.

Og kvinnen ble funnet i live av en hundefører fra Norske Redningshunder, som er en annen organsisasjon, sterkt nedkjølt.

Les mer om Tom Kjetil & Ego her!