MARIANNE & MAX

Hund: Maximus II, født 28.02.2016
Rase: Tricolor Border Collie, med en liten «dash» Buhund
Hundefører: Marianne

Max (Maximus II) kommer fra en gård på Bryne. Marianne og Max deltok på grunnkurset hos NRO høsten 2017 og tok opptaksprøven 8 uker senere.

Etter første praksisdag på grunnkurset så det ut som om Max ikke egnet seg for dette arbeidet, da han hadde en ekstrem kongle hang-up. Han så nok ikke helt poenget med å løpe i skogen å lete etter noe annet enn kongler.

Etter en ukes intens kongle-avvenning forsto han poenget, og etter det er det ingenting som er morsommere enn å lete etter figurantene.
Han setter målbevisst avgårde i høyt tempo, og gir seg ikke før alle figuranter er funnet.

For hos figuranten er den ultimate belønning, frisbee’n. Ingen godbit i verden er bedre enn frisbee’n!

Godkjenninger i NRO:

Grunnkurs NRO 2017

Opptaksprøve 2017

B-prøven ble bestått 23.09.18

A-prøven fullført 04.08.19

Max nyter nå livet som førtidspensjonist

Marianne og Max startet sin karriere i NRO på grunnkurset høsten 2017. Max var allerede 1 ½ og Marianne hadde ikke trent noe spesielt med Max ei heller gått noen kurs. Det viste seg at det ikke bø på noen utfordringer. Max simpelthen elsker å please Marianne og han følger med på hennes minste bevegelse.

Samspillet og kontakten mellom de to, iherdig trening og Mariannes evne til å ta til seg læring gjorde at de to ble godkjent ettersøksekvipasje på under to år.

Marianne og Max har deltatt på mange aksjoner og har vært svært aktive i NRO på så mange plan.

Dessverre så viste det seg at Max sliter med fysikken og brå bevegelser med høy intensitet medfører lange perioder med skader, halthet og lange perioder med opptrening.

Marianne tok derfor det tunge valget høst/vinter 2022 og meldte fra at ved nyttår tas Max av aksjonslisten. Nå nyter han livet som førtidspensjonist og familien har økt med en firbent Border Collie – Lewis. Max lærer opp sin lillebror i stort og smått.

Tusen takk for innsatsen til dere begge – Lillebror Lewis har noen store sko å fylle ❤