TRENING MED EIDSVOLL SPEIDERGRUPPE, IGJEN

Tidlig lørdag 21. september møttes Martin, Marianne og Chatrine fra NRO opp på Dal i Eidsvoll for å trene med speiderbarn fra 6-12 år.

Etter en kort presentasjon av hunder og førere, var det en del barn som var utålmodige etter å komme i gang, og noen figuranter som ventet på å bli funnet.

Speidergruppa har et fint hus, og et ganske stort inngjerdet område, og Ramzes skulle begynne med å finne to figuranter inne på området.

Figurantene hadde gjemt seg veldig godt, og var dessuten godt kamuflert.

Og jeg som hundefører så ingen av figurantene. Men de lurte ikke Ramzes! Etter kort tid fant han begge to.

Så var tiden inne til teigsøk. Hundeførerne fikk tildelt hver sin teig, og der lå det en til to figuranter.

Teigene var litt forskjellige; en var relativt flat, men stor! Ca 1 km²! De to andre var svært kuperte, og førte ned til en elv, og en teig var delt av elven, samt et lite industriområde. Alle hundene gjorde funn, og etterpå fikk barna også gjemme seg- på nytt og på nytt og på nytt! Det var kjempegøy, og hundene fant de hver gang.

Tilbake til speiderhytta var det bålvarmet lapskaus, flatbrød og saft.

Det var godt med en pause for to og firbeinte, men flere ville så gjerne gjemme seg, så vi avsluttet med et søk til inne på speiderhyttetomta.

Det var figuranter i trær, «gravd» ned, inne i Jerven duk- både en og to sammen, og ikledt kamuflasjedrakter. Heldigvis slapp de å ligge så lenge.

Og tilslutt ble det premier til to og firbeinte fra NRO!

Vi sier tusen takk for en flott treningsdag, og for at dere la opp treningen både seriøst og morsomt!

Takk til alle morsomme og flinke figuranter og barn.