MARTIN & MILLE

Hund: “Meine rottiss Betina Mille”, født 14.07.2006
Rase: Rottweiler tispe
Hundefører: Martin

Fører Martin Ringereide i det herrens år 1966, uten kennelnavn og stamtavle for øvrig. Født og oppvokst med en Afghansk mynde, som til hans fars fortvilelse ikke kom på “INNKALLING”.

Tok som 17-åring bronsemerke i lydighet med en hyper Whippet.
Har gjennomført valpekurs og grunnkurs i lydighet hos Oslo Hundeskole med Mille.

Mille og Martin startet treningen i NRO våren 2008. Mille er verdens gladeste Rottis som Bjarne kaller henne, og også en meget matglad Rottis. Figuranter må passe godt på pølser og godbiter når Mille kommer dundrende på påvis. Mille er også raus med både tunge og kyss.

Til førerens frustrasjon er det noen dager Mille ikke gidder å løpe ut og søke alene, du kan nesten se Mille tenke; ”han får jaggu bli med og søke han også, han trenger kondisjon lathansen, he he.” .

Vi fikk en forespørsel fra teamet bak serien Hotell Sæsar om vi kunne skaffe tilveie en redningshund som kunne bjeffe mot mennesker uten å være agresiv og som hadde en viss størrelse.

Valget falt på Martin Ringereide med Rottweilertispa Mille. Det var filminnspilling i går ute på Huk hvor Mille gladelig både bjeffet og forfulgte skuespilleren, da hun visste at belønningen var ei pølse han hadde under jakka. Hun er nemlig veldig glad i mat.

B-godkjenningen var i boks 19. september 2010 og A-godkjenningen 4. september 2011.

Mille sovnet stille inn hos veterinær torsdag 7. januar 2016 etter kort tids sykdom.