VEIEN TIL GODKJENT REDNINGSHUND & FØRER

Grunnkurset er første byggestein i den praktiske delen av utdanningen.

Som ny elev i NRO kan du forvente deg spennende utfordringer, godt samhold og trening mot et felles mål – Ut og redde liv! 

Vi ønsker å hjelpe hverandre frem, og gjøre hverandre gode. Det som forventes av deg er at du kommer full dag på søndagstreningene, slik at du og hunden din får en god progresjon. Det er som med trening ellers, det kreves at man trener jevnlig for å få resultater.  

Vi starter utdannelsen med vitringssøk (overværssøk), for så å fokusere videre mot neste søksøvelse. Gå inn og gjør deg kjent med godkjenningsprogrammet.

Ikke ha dårlig tid!
Alle hunder lærer og utvikler seg i forskjellig tempo. Den raskeste måten å få godkjent hund og oppnå sine mål er å ta små steg av gangen, ikke forhast seg i treningen. En hundefører bør alltid ha en plan-A og en plan-B, ta små steg frem, men like ofte steg tilbake, så hunden henger med.

Før treningslogg!
På den måten har du kontroll over hva som skjer og får en fin oversikt over egen fremdrift. Man får også en bedre oversikt over når et problemer startet, og det blir enklere å finne en løsning. I trening av hund vil man stadig støte på utfordringer, og utfordringer er til for å løses.

Stol på hunden din!
Som oftest så har den rett.

Utdanning koster penger!
Selv om utdanningen er frivillig, og man kun betaler en liten årskontigent for å utdanne sin hund, så vil alle bekker små bli til en elv. Det må investeres i en del utstyr når man utdanner en redningshund.  Men mye kan heldigvis kjøpes brukt.