GRUNNKURS

Kan du bli en av våre nye redningshundekvipasjer?

•Er du aktiv og trives ute i naturen, og har en ung hund med mye energi, som syns det er gøy å trene?

• Kunne du tenke deg å være med ut og redde liv en dag, og bruke hunden din til noe svært nyttig og givende?

KURSAVGIFT, STED OG DATOER
Høst 2024

Grunnkurs for redningshunder vil gi deg og hunden din utfordringer dere garantert vil like. Våre redningshunder trenes til mange forskjellige oppgaver. Den viktigste oppgaven er søk etter savnede personer i skog og mark.

Kurset gir en innføring i utdanningen av redningshunder. Mange hunderaser kan brukes også blandingshunder. Men det er viktig at hunden er ung, frisk og sosial med mye energi, og elsker å jobbe sammen med deg.

Den første dagen er det teori, og du vil få informasjon om NRO og  redningstjenesten i Norge og internasjonalt, samt en grundig gjennomgang av øvelsene en redningshund skal mestre. Noen av øvelsene vil bli demonstrert med våre hunder.
De resterende dagene vil du og din hund få opplæring i vitringsøvelser, spor, apportering, figurantarbeid, lek og belønning m.m. All innlæring er lagt opp etter prinsippene om operant læring med bruk av positiv forsterkning. Du vil være en del av et treningslag som består av instruktør/veileder og 4-6 elever.

PÅMELDING
Send en epost til post@redningshund.no med Påmelding i overskriften, og fortell litt om deg selv og hunden din og hvorfor du ønsker å melde deg på kurs for redningshunder.

Hvis du ikke har anledning til å delta årets grunnkurs, så kan du gjerne ta kontakt, for eventuelt å delta på våre søndagstreninger, for å se om dette er noe for deg.