HJELPEMIDLER

REDNINGSBÅT

NRO disponerer en båt for søk i vann.

Båten er en 14 fot Quicksilver redningsbåt med 20 hk. bensin motor, elektrisk motor og tilhenger. Båten vil stå ferdig montert på hengeren for rask utrykning. Båten vil bli brukt til hundesøk etter omkomne i vann og langs strandkanten samt etter savnede i strandsonen langs elver, vann og sjø. Vi trener tre typer vannsøk.

Vannsøk 1: Søk fra land etter subjekt i strandsonen på land eller i vannet. (strandsøk) Dette er en del av godkjenningen for våre A hunder.

Vannsøk 2: Søk fra båt etter subjekt på land i strandsonen.

Vannsøk 3: Søk fra båt etter subjekt under vann.

ATV

NRO disponerer en ATV for bruk i redningsarbeid. ATV’en åpner for mulighet til å transportere personell og hunder raskt ut i område for søk.

No photo description available.

BI-BOKSENE

BI-boksene er sirkelrunde sylindere som kan heves og senkes fra 5-50 meters avstand. BI-boksene er oppkalt etter oppfinneren Bjarne Isaksen, Norge.

BI-boksene er et meget godt hjelpemiddel for å lære hundene å melde på skjulte personer eller gjenstander.

Det er mange små hull i en sirkel nær bunnen av boksene (ikke så lett å se på video og bilder) hvor hunden plukker opp vitringen av personen i boksen og markerer direkte i vittrings-feltet!

BI-boksene hjelper oss å lære hundene å skille mellom rest-vitring og direkte-vittring.  Dvs. hundene lærer seg å marker på direkte-vittring ikke på rest-vittringen etter en person som var der for ett minutt siden.

Dette er en stor fordel sammenlignet med Inzeler boksene. (Oppkalt etter oppfinneren Tony Inzeler, Sveits )
Disse boksene er firkantede med en giljotin-dør på den ene siden. Med denne typen markeringsbokser er det bare flaks om vindretningen er slik at hunden kan markere i vittrings-feltet. Hunden må her lære seg hvor døren er og lære seg å markere på døren, uansett om denne er i vittrings-feltet eller ikke.