TERJE & RY

Hund: Ry, født 18.03.2013
Rase: Blodhund
Hundefører: Terje Hansen

Ry er fra oppdretter i Canada og hun var 4 måneder når hun kom til Terje. Hun har linjer som er bevist avlet for sporing og har derfor relativt høy drift og utholdende. Blodhund er en mer enn 1000 år gammel rase og er alltid blitt brukt til menneskesporing. Det hevdes at den har den beste luktesansen av alle hunderaser. Det er en hund som er vanskelig å ha som vanlig familiehund pga. at den trenger å ha arbeidsoppgaver og er ikke veldig samarbeidsvillig. Blodhund er den som viser hundefører hvor vi skal gå og ikke omvendt. Derfor er det bare ca. 10 Blodhunder i Norge.

Terje begynte sportrening når Ry var fem måneder. Han gjorde nok en del feil i begynnelsen fordi han var hundefører på redningshund og «viste» hvordan han skulle trene spor. Han skjønte etter hvert at å gå ID spor var ikke det samme som vanlig skogs spor, og søkte hjelp fra erfarne hundeførere på dette feltet. Først var de i Sverige flere ganger. Etter hvert fikk han kontakt med Marlene Zähner i Sveits. Hun er «guru» for ID sporing og driver et prosjekt i Kongo som bruker Blodhunder for å spore opp tjuvskyttere. Hun er også formann i NBAS (National Bloodhound Association of Switzerland). Marlene skjønte de hadde problemer og kom til oss i juni 2017. Høsten 2017 reiste de til Sveits og Italia og trente med NBAS i to uker.

De begynte trening i NRO i 2015.
NRO er den eneste rednings organisasjonen som har godkjenning for ID sporhunder og Ry ble godkjent redningshund for ID spor høsten 2018.