CHATRINE & RAMZES

Hund: Ramzes, født mars 2011
Rase: Beauceron
Hundefører: Chatrine Johansen

Chatrine begynte i NRO etter grunnkurset som ble holdt i sep 2010. Hun begynte med blandingshunden Achilles som den gangen var tre år. Blanding av Rottweiler, Chow Chow, Labrador, Buhund bla. Han fikk desverre en lidelse som gjorde at han ikke kunne fortsette å trenes fram til redningshund, så han går hjemme og koser seg på tur!

Men lysten til å fortsette med redningshund ble bare forsterket, og Chatrine satset på det nye tilskuddet i familen;  Ramzes ( Grand Lutin Ramzes).
En Beauceron født i mars 2011. Han viste fra første stund stor fart, iver og arbeidslyst! Planen var å bli B-godkjent i løpet av 2012, og det klarte de!

A-godkjennelse var på plass 8. september 2013. Regodkjent 21.11.2016. 

Pensjonert nyttår 2019.

Ramzes (Grand Lutin Ramzes), Beauceron, født mars 2011, ble ved årsskiftet 2019 pensjonert som redningshund. Han og hundefører Chatrine har deltatt på aksjoner siden 2013. Ramzes har mye motor, arbeidslyst og er alltid klar for aksjon. Chatrine er en stødig og trygg hundefører, med store ambisjoner for Ramzes. I tillegg til redningshundtrening, ble det trent mye lydighet, brukslydighet med skudd, alle typer spor og ID-spor. Chatrine og Ramzes har også konkurrert mye i årenes løp.

Ramzes og Chatrine ble A-godkjent ettersøk i 2013, og regodkjent i 2016. I 2013, med en ung og ganske selvstendig hannhund, har Chatrine hele veien jobbet hardt og strukturert for å nå sine mål. Mye kurs og lydighetstrening har kommet godt med. Chatrine er løsningsorientert og har alltid hatt en plan klar for dagens treningsøkt. GPS er kanskje ikke Chatrines sterkeste side, men det spiller ingen rolle for Ramzes, for han finner hvis det er noen i teigen.

Ramzes røk et korsbånd i 2017, og med den risikoen dette er for en stor rase og belastningene det innebærer å være redningshund måtte Chatrine ta det tunge valget å pensjonere ham som redningshund ettersøk. Hvis du spør Ramzes selv, så er han nok ikke enig i det.

Men gå spor kan Ramzes fortsatt, og Chatrine er nå i gang med å trene opp Ramzes til i ID-spor. Kanskje de blir å se som redningshundekvipasje – spor. Vi gleder oss til fortsettelsen.