SIDSEL & AMY

No description available.

NRO’s sorte prinsesse trer inn i raden av pensjonister

Da Sidsel og Amy startet i NRO høsten 2013 var det en ekvipasje som hadde trent en del bruks. Høsten 2015 ble de A-godkjent ettersøk og regodkjent tre år etter.

Amy har alltid hatt høy fart i alt hun gjør. Men med møysommelig arbeid og utprøving av ulike metoder lyktes det å senke farten og hun har blitt en svært dyktig ekvipasje med høy motivasjon for både trening og aksjoner.

Det spesielle med Amy er at hun er en usikker hund. Dette ser man overhodet ikke igjen i søkssammenheng. Da er det på med Superkvinnedrakten og enhver situasjon ses på som en utfordring som må sjekkes ut nærmere.

Det har blitt mange aksjoner disse seks årene og det har blitt mange mil og timer i bil. Amy med Sidsel har gjort en enorm innsats for å finne savnede personer og det er på tide for Amy å hvile på laubærene. NRO takker dere begge for den fantastiske jobben dere har gjort. Vi ser samtidig fram til å se Sidsel og hennes nye stjerne Rio på veien mot å bli redningshundekvipasje.

Hund: Amy, født 17.06.2011 – Pensjonert 2021
Rase: Jaktlabrador
Hundefører: Sidsel

Hun er flott dame fra Kennel-Fak‘s i Bergen, med mye motor og en god porsjon humor, til tider litt mye å håndtere for matmor. Men hun elsker å jobbe og gir seg ikke før hun finner figuranten.

Amy er ikke spesielt tålmodig, hadde hun fått lov hadde hun hatt like høy fart i sporet som i runderingen. Men inne er hun en bedagelig labbis.

Sidsel Strøm hadde en plan om å konkurrere i bruks med Amy. De trente spor fra hun var valp, og hun ble en ganske god sporhund. De gikk stadig på kurs og trente både spor, rundering og lydighet med bruksgjengen i hundeklubben OODK (Oslo og Omegn Dressurklubb).

Høsten 2013 var de med på noen torsdagstreninger med NRO i Maridalen, og februar 2014 tok Sidsel kontakt med NRO og ble med på trening for alvor.

Sidsel og Amy besto sporprøve for B-godkjenning søndag 24. august 2014.
Runderingen besto de tidligere i 2014 og apellprøven for B-godkjenning besto de den 14. september 2014.

A-godkjenning oppnådde de den 11. oktober 2015. De ble regodkjent 18.11.18.

Sidsel forteller at NRO treningene er høydepunktet i uken.

Det er veldig givende å tenke på at man en dag skal ut og kanskje redde noens liv