AKSJONER 2012

Desember

Søk etter savnet 63 åring ved Losby Gård

Fire redningshunder med førere og en hjelpefører fra NRO deltok i dag i søk etter savnet 63 åring ved Losby Gård. Den savnede skulle ta en tur fra Losby Gård til Vangen i Enebakk og tilbake. Han ble observert på Vangen, dette var SSO (siste sikre observasjon) Da han ikke var kommet tilbake mange timer etter beregnet tid ble aksjon iverksatt. Temperaturen ute var minus 8-10°C. En politihund fant den savnede relativt nær sin bil omtrent samtidig som den første av NROs hundeførere var framme.

Bra jobba på en fredags kveld!

November

Søk etter 18 åring ved Sørumsand

30.11.12. Fire redningshunder med førere og to hjelpeførere fra NRO deltok i dag i vannsøk og strandsøk etter savnet 18 åring i og langs Glomma fra Bingfossen og ned til Øyern.

Det var ekstremt kaldt og surt ute på Glomma i dag så mannskapene skiftet på å søke fra båt med søk til fots langs land. Flere av hundeførerne sier at hundene var like “tent” på å søke på kvelden som de var på morgenen, noe som viser at vi trener riktig. Røde Kors, Brannvesenet Sivilforsvaret og politihelikopteret var også med i søket som endte uten funn.

Gratulerer med kjempebra responstid og kjempebra søk til alle fra NRO som deltok.

September

Søk etter Sigrid

Siden midten av august har NRO, etter oppfordring fra den frivillige aksjonsgruppen, vært ute og søkt etter Sigrid Giskejerde Schjetne som forsvant fra Østensjøområdet natt til 5. august. NRO har stilt med i alt fra 2 til 6 ekvipasjer og har avsøkt til dels store områder både i skogen og i bebyggelsen. Dette er vanskelige søk å gjennomføre og spesielt etter som tiden går så blir holdepunktene færre. Hundene holder motet oppe og søkslysten er det ikke noe i veien med. Kelpien Skip lykkes i å finne et ektepar som satt i en kafferast på sin terrasse og de syntes at han som gjorde en så viktig jobb fortjente en sjokoladebit. Schäferen Ego dro av gårde og kom tilbake med en gymbag som var kastet inn i en buskas. Vår unge jaktgolden Knerten lykkes i å finne en mann som lå og sov av seg rusen innimellom noen busker. Disse små episodene vitner om at hundene er i søksmodus og dette skjerper årvåkenheten deres og førerne. NRO har tilsammen bidratt med 18 dagsverk. Det er med stor sorg vi mottok beskjed om at Sigrid var funnet død. Våre tanker går til familien og venner av Sigrid. Vi vil også takke for det det gode samarbeidet med aksjonsgruppen. Sigrids forsvinning minner oss nok en gang om viktigheten av å stå sammen og hva innsats fra frivillige betyr i en slik situasjon.

August

Søk etter 13 år gammel jente

21.08.12  NRO ble kontaktet av Romerike PD 20.10.12. En jente på 13 år hadde blitt borte fra speidertroppen sin ved Jonsbråtenvegen på Eidsvoll. Heldigvis kom hun til rette i god behold. Fra NRO stilte hundefører Martin Ringereide og Vebjørn Hanssen

Se Romerikes Blad

Juni

Søk etter savnet mann på Auli

NRO mottok Oppkall fra Romerike PD kl. 17.57 onsdag 27.6.12. Søk etter savnet mann på 56 år. Han var savnet fra Auli. Fra NRO stilte 5 hundeførere: Bjarne Isachsen, Martin Ringereide, Marianne Furuseth, Vebjørn Hanssen og Christina Skorge. Mannen ble funnet i god behold av en politipatrulje ved 20 tiden. Røde Kors og Norske redningshunder deltok også i søket, se Romerikes Blad

Enda en vellykket redningsaksjon

Romerike PD varslet den 05.06.12 kl. 01:15 om leteaksjon etter 50 år gammel dame med en 10 mnd. gammel Gordonsetter.

som hadde gått seg bort i området vest for Nordby skole i Rælingen. Hun gikk ut på tur med sin hund kl 11:00 den 04.06.12. Siste telefonkontakt før mobiltelefonen sluttet å virke, enten pga. tomt batteri eller dårlig dekning, var kl. 21:00 på kvelden hvor hun var sliten, trett og fortvilt. Foruten redningshunder og Røde Kors deltok politihelikopteret og Sea-Kingen i søket. Hun klarte tilslutt ut på morgenkvisten dagen etter å få mobilkontakt med politiet og fortalte at hun var ved en hytte ved et vann, dette var den avgjørende faktor som førte til at hun relativt raskt ble funnet av Sea-King helikopteret 4-5 km. sørvest for stedet hun parkerte sin bil. Fra NRO stilte hundefører Martin Ringereide, Marianne Furuseth og Christina Skorge. I tillegg var Tom Kjetil Tangen og Gunnar Nystul med som hjelpere.

Den savnede damen ble tatt hånd om av ambulansepersonell som kjørte henne til legevakta for en sjekk.

Den savnedes hund ble tatt hånd om av NRO og senere overlevert i godt behold til familien.

Fra NRH deltok 6 ekvipasjer samt mannskaper fra Røde Kors og brannvesenet. Romerikes Blad

Søk etter savnet gutt

NRO ble oppkalt fra Oslo PD kl. 13.25 fredag 1. juni. En gutt på 7 år var savnet fra en lekeplass ved Frysja. Fra NRO stilte Christina Skorge, Vebjørn Hanssen og Helge Solberg stilte som hjelpemenn. Gutten kom til rette i god behold takket være noen årvåkne jenter.

Ditt Oslo

Søk etter savnet kvinne

Romerike PD varslet den 01.06.12 kl. 21:15 om leteaksjon etter en 17 år gammel jente savnet fra Akershus Sentralsykehus. Fra NRO stilte hundefører Martin Ringereide og som hjelpere Tom Kjetil Tangen og Helge Solberg. Søket ble trappet ned på morgenkvisten den 2. juni men trappet opp igjen på ettermiddagen. NRO ble varslet pånytt kl. 14:45. Fra NRO stilte da hundefører Bjarne Isachsen og Christina Skorge. I tillegg var Helge Solberg, Tom Kjetil Tangen og Gunnar Nystul med som hjelpere. NRH og Røde Kors deltok også med fullt mannskap både 1. og 2. juni. Den savnede jenta ble observert av en turgåer fra andre siden av et vann ved 17:00 tiden. En politipatrulje ble tilkalt og jenta ble funnet bevisstløs, men utenfor livsfare og brakt til Ullevål Sykehus med SeaKing helikopteret.

Romerikes Blad

Telemarksavisa

Mai

Søk etter savnet kvinne

Leteaksjon etter kvinne savnet i Nordmarka torsdag 31. mai. Oppkall fra Oslo PD kl. 19.42. Fra NRO stilte Martin Ringereide, Christina Skorge og Marianne Furuseth. Helge Solberg var med som hjelpemann. Kvinnen ble funnet i god behold av en politipatrulje.

Full klaff 17. mai

Leteaksjon etter savnet 68 år gammel dement mann, savnet fra en institusjon i Blaker torsdag 17.05.12. Fra NRO stilte Martin Ringereide med Mille og Bjarne Isachsen med Skip. Mannen ble funnet i godt behold av Martin og Mille.

Denne aksjonen viste også hvor nyttig vår ATV er for transport av hund og fører til og fra søksteigene.

Fra NRH deltok 8 ekvipasjer.

Indre.no

Søk etter savnet kvinne

Leteaksjon etter savnet kvinne natt til søndag 06.05.12 på Løten. Fra NRO stilte Marianne Furuseth, Christina Skorge og Bjarne Isachsen. Kvinnen ble funnet i godt behold av en ambulanse.

April

Søk etter dement mann

Fire hundeførere og to ekstra mann fra Norsk Redningshund Organisasjon søkte, på kvelden lørdag 21. april sammen med 8 hundeførere fra Norske Redningshunder, etter en eldre mann som var savnet fra Hagan i Nittedal kl. 17.00. Røde Kors og Norsk Folkehjelp deltok også i aksjonen som ble ledet av Romerike PD. Mannen ble funnet i god behold i nærheten av Alnabru kl. 23.40

 Romerikes Blad

Februar

Søk etter 65 år gammel dame

Natt til lørdag den 18. februar ble NRH og NRO utkalt til søk etter 65 år gammel dame på Strømmen. Fra NRO stilte Martin med Mille, i tillegg var Gunnar og Helge med som hjelpere uten hund. Den savnede ble funnet i god behold av politiet.