AKSJONER 2017

Desember

Aksjon på årets siste dag

På formiddagen den 31.12 ble vi bedt av Politiet i innlandet om å bistå med en leteaksjon i Brummundal. Det ble søkt etter en savnet kvinne ettermiddag og natt.Det var mye snø i området og aksjonen ble avsluttet uten funn.

Kvinnen forsvant natt til 29. desember. Hun er 36 år, 168 cm høy, slank og har mørkt langt hår. Politiet ber om tips i saken. For mer informasjon se artikkel i Dagbladet.

I beredskap året rundt også i julen

Frivillighetsnorge er alltid i beredskap også i høytider som jul og nyttår. Om morgenen litt julaften ble hunder og andre frivillige oppringt av Oslo politiet. En gutt var savnet fra sitt hjem. Vi hadde tre ekvipasjer på vei da kontrameldingen kom. Gutten var funnet i god behold av politihelikopteret.

Lettelsen var nok stor hos oss alle, ikke fordi vi kunne gå tilbake til de siste juleforberedelsene, møkkete gulv og et par pakker for lite spiller ingen rolle når det kan stå om liv. Roen kunne senke seg igjen, en bekymret familie hadde fått det glade budskapet om at sønnen var funnet i god behold.

Bak en godkjent ekvipasje er det lagt ned utallige treningstimer både for hund og fører, men vi trives med dette og det blir en livsstil, noe vi hele tiden har med oss ved siden av jobb og annet.

Vi ønsker en riktig god jul til alle og ta ekstra godt vare på hverandre i julen.

November

Søk etter savnet mann fra Oslo

NRO har i hele formiddag deltatt i søket etter en savnet mann fra Oslo. Mannen var sist sett i området Ellingsrud onsdag kl. 14. Frivillige fra NRH, Norsk Folkehjelp, Røde Kors og Radio Relæ Liga deltok også i søket.

For mer informasjon se Twittermelding fra Oslopolitiet.
Oppdatering: Politiet melder fredag at mannen er funnet av politiet i god behold i området Mariholtet/Østmarka.

Søk etter savnet jente fra Ullernområdet

NRO har sammen med NRH og Norsk Radio Relæ Liga bistått Oslo PD i søket etter en savnet savnet jente. Jenta er 15 år og er av Somalisk opprinnelse, har mørk kjole og hijab. Ring politiet på 02800 om du observerer jenta.

Se mer på Oslo Politiets twitter. Søket er nå avsluttet uten resultat.

Oktober

Leteaksjon på Jaren

NRO har i dag bistått politiet i søket etter en savnet jeger. Den savnede er en mann på 29 år og siste kontakt var tirsdag kveld.

Bilen til saknede, en svart Toyota Auris,  ble sent i onsdag kveld funnet mellom vannet Ognilla og vannet Vassbråa, cirka en mil øst for Jaren.

Beskrivelse: Ca 183 cm, normal kroppsbygning, rødlig krøllete hår. Sannsynlig iført svart Bergans boblejakke, grå turbukse. Bærer trolig på en grønn jaktsekk og blå fotosekk.

Politiet ønsker å komme i kontakt med den / de som kan ha sett bilen eller saknede i området. Politiet nås på 02800.

Oppland Arbeiderblad skriver dette om saken. Aksjonen er nå avsluttet. For mer informasjon se NRK.no og Oppland Arbeiderblad.

Eldre dement mann savnet på Biri

NRO bistår politiet i Innlandet i søket etter en mann på 93 år som har vært savnet siden mandag kveld.

Mannen ble funnet i god behold rett før kl 15. Se mer her.

September

Mann savnet fra Lørenskog funnet i god behold

NRO har i natt sammen med andre frivillige bistått politiet i søket etter en mann i 50 årene.

Mannen var meldt savnet torsdag kveld. Store styrker lette etter mannen gjennom hele natten. Heldigvis endte det hele godt og mannen ble funnet i god behold av en politipatrulje fredag morgen.

Se Romerikes Blad

Turgåer gikk seg bort i Lommedalsmarka

Kvinnen var ukjent i Norge og hun hadde leid seg en leilighet via Airbnb, det tre dagene hun skulle være på besøk i landet. I 11 tiden hadde hun kontaktet utleier og fått tips til egnet område for å gå en tur i skogen.

Klokken 15.30 varslet hun utleier om at hun ikke fant veien tilbake, og ca. fire timer senere ble kvinnen meldt savnet av utleier.

Det ble raskt igangsatt leteaksjon med ressurser fra både Politi og frivillige organisasjoner. NRO hadde tre hundeførere på plass da kvinnen kom til rette rett før kl. 23.30. Hun ble funnet i god behold av en hundepatrulje fra politiet, men var naturlig nok både kald og sliten.

For mer i saken se Budstikka.

August

Redningshund fra NRO bisto politiet etter flystyrt i Sør-Aurdal

Etter anmodning fra Innlandet PD bisto NRO med en redningshund i forbindelse med at et småfly styrtet i Dyttholknatten tirsdag kveld. Luftambulanse, politihelikopter og redningshelikopter ble sendt ut. Terrenget er bratt og meget krevende. I tillegg gjorde regnet sitt til at forholdene ble enda vanskeligere.

For å komme til søksområdet måtte Fjellelva forseres og elva var meget stri grunnet regn den siste tiden. Et stort område med kampestein under fjellveggen vitner også om rasfaren i terrenget.

NRO kunne på kort tid stille med en erfaren redningshund, da hund og fører for tiden var noen få mil unna på ferie.

– Dette er nok det mest krevende søket som vi har vært med på i Milles 6 år som redningshund. Et område som er så vanskelig tilgjengelig stiller særskilte krav til hunden sier hundefører Christina Skorge. – Dette er et krevende oppdrag på alle måter, men jeg er glad for at vi kunne bistå i arbeidet etter den tragiske ulykken sier hun videre.

For mer om saken se Oppland Arbeiderblad NRKVG Redningsaksjon Valdres 2017

Dement mann savnet på Roverud

Tirsdag 3. august stilte NRO med to hundeekvipasjer for å bistå i søket etter en dement mann som var meldt savnet natt til tirsdag. Den savnede kom etter kort tid til rette i god behold.

Se mer om saken i Glåmdalen

Juni

Dement kvinne funnet takket være en observant frivillig

Onsdag kveld ble NRO oppring av politiet og ble bedt om å bistå i søket etter en dement kvinne. Kvinnen i 70 årene hadde like før kl. 18.00 gått fra institusjonen hun bodde på i Bærum.

En frivillig fra Norske Redningshunder, NRH observerer en kvinne langs Frognerstranda på E-18. Han ser en kvinne på broen over E-18 ved Skillebekk som passer til beskrivelsen. Han kontakter politiet som sender en patrulje til stedet og etter kort tid blir kvinnen lokalisert i god behold.

Les mer på Aftenposten.no

Mann i 60 årene savnet fra Lommedalen

NRO har i hele natt og søndag formiddag deltatt i søket etter en mann på 64 år som har vært savnet siden klokken 12 lørdag formiddag. Mannen ble funnet i god behold søndag ettermiddag av Røde Kors.

Frivillige fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norsk Radio Relæ Liga og Norske Redningshunder har også deltatt.

Se mer i Budstikka.

Mai

Søk etter savnet mann på Rykkinn

NRO har i ettermiddag deltatt med fire hunder og en operativ leder i søket etter en mann i 40 årene. Mannen var savnet fra sin bopel. Han kom senere på ettermiddagen til rette i god behold i Oslo.

I tillegg til NRO stilte også frivillige fra NRH, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Radio Relæ Liga  m.fl.

For mer informasjon fra Oslo politiet og oppdatering.

Søk etter savnet mann i Asker

Det ble i natt iverksatt leteaksjon etter en mann i tyveårene som var savnet fra Konglungen i Asker. NRO deltok med operativ leder og hadde en redningshund i søk da den savnede kom til rette. Han ble funnet av en politipatrulje.

I tillegg til NRO deltok også Norsk Folkehjelp, Røde Kors, Norsk Radio Relæ Liga og Norske Redningshunder. Nok en gang flott innsats fra frivillige.

Leteaksjon etter savnet mann på Sjusjøen

Politiet igangsatte i formiddag søk etter en mann i 40 årene. Han er savnet fra området rundt Natrudstien ved Sjusjøen.

Norsk Redningshund Organisasjon deltar med fem hundeekvipasjer. Den savnede ble ikke funnet torsdag og søket gjenopptas torsdag morgen. NRO deltok i søket torsdag ettermiddag og kveld med to hundeførere og en hjelper.

Se GD og NRK for mer om saken.

April

Redningshunder i søk etter savnet mann i Oslo

Norsk Redningshund Organisasjon bisto politiet i Oslo i søket etter en dement mann natt til fredag 21. april.

Mannen ble funnet i 2 tiden på natten av politiet. Vår hundefører Tom Kjetil Tangen bisto politiet med eksakt lokalisering av mannen og med å få mannen trygt ut fra funnstedet i Nordmarka. Den savnede ble funnet i god behold etter å ha vært savnet i over 12 timer. Han ble rutinemessig kjørt til legevakten for en helsesjekk.

Søk etter savnet kvinne i Svelvik

Tirsdag ettermiddag ble NRO bedt om å bistå politiet i Søndre Buskerud i søk etter en savnet kvinne. Kvinnen hadde selv ringt inn til politiet i 14 tiden, da hun begynte å bli kald og sliten og ikke klarte å finne hjem. Politiet hadde kontakt med kvinnen på mobil, men klarte ikke å spore mobilen og besluttet derfor å iverksette en leteaksjon.

NRO hadde to ekvipasjer på stedet og en på vei da kvinnen ble funnet i god behold av en politihund kl. 15.45.

Mars

Søk etter savnet kvinne

NRO har i dag bistått politiet i Oslo i søket etter en savnet kvinne. Vi har hatt tre hundeførere og en OP leder i aksjon.

Det har vært søkt over store områder med frivillige fra NRH, Røde Kors og Norsk Folkehjelp i tillegg til NRO. Frivillige fra Norsk Radio Relæ liga stilte med trackere til hundeførere.

Søket er nå avsluttet uten resultat.

Oppdatering Lørdag 11. mars 2017:
Vi har i dag 3 redningshundekvipasjer i søk i et annet område. Søket denne gangen foregår på basis av etterretning av Politiet.

Februar

Leteaksjon på Gardermoen – Oslo lufthavn

Politiet på Romerike iverksatte i natt en leteaksjon på området rundt Oslo lufthavn da en dement kvinne ble meldt savnet av sin familie. Kvinnen ankom Gardermoen med fly fra Frankrike sammen med sin familie, men på vei ut ble hun borte fra reisefølget. NRO hadde to hundeførere og en Operativ leder i aksjon i natt. I tillegg deltok også frivillige fra NRH, Norsk Folkehjelp og Røde Kors.

Aksjonen ble avsluttet da den demente kvinnen dukket opp av seg selv på bostedsadressen. Hun var da lettere nedkjølt, men ellers i god behold.

Se mer på Rb.no

Gutt savnet på Vormsund

NRO hadde natt til lørdag flere hundeførere og hjelpemenn i beredskap i forbindelse med at en gutt var meldt savnet
fra Vormsund. Det var tykk tåke i området og gutten hadde ringt et familiemedlem og sagt at han ikke fant veien
hjem. Politiet valgte etter kort tid å avslutte letingen etter gutten da det ikke var grunnlag for å igangsette en leteaksjon.

Se omtale av saken i på rb.no 

Januar

Søk etter savnet mann i Fetsund

Natt til søndag ble det igangsatt en leteaksjon på Fetsund. Politiet valgte igangsette leteaksjonen etter å ha mottatt melding om en savnet mann i 40 årene.

NRO deltok med hundeekvipasje og hjelpemann. Søket var konsentrert om Fetsund sentrum og øst for Fetsundbrua.

Rett før kl. 06.00 kom det melding om at mannen var funnet i god behold.

Se artikkel i RB.no

Søk etter savnet mann i 50 årene i Løten

NRO har også i dag onsdag 11.01. hatt tre hundeekvipasjer i søk.
Søket er nå avsluttet uten resultat.

Søket ble gjenopptatt tirsdag 10.01. NRO hadde tre ekvipasjer i søk og er bedt om å bistå i morgen onsdag 11.01.

Søket startet på nytt fredag før helgen, men også da uten resultat.

NRO har i dag, 05.01. deltatt i søket etter en savnet mann i 50 årene i Løten. Mannen har vært savnet siden før jul, men ble først meldt savnet 2. januar.

Politiet ber om tips i saken på 40 60 28 00.

Følg saken på: Siste nytt i saken.
Ha.no 
NRK