GRUNNKURS 2016

Årets grunnkurs er allerede over, de tre helgene med kurs har gått fort. Vi har hatt noen supre dager sammen med våre kursdeltagere og deres hunder. Første dag var satt av til teori, samt praktiske demonstrasjoner av:

  • vitring og rundering
  • spor
  • e-søk/teigsøk
  • veisøk
  • avstandsdirigering

Dagen etter var første praksisdag og tid for å bli bedre kjent med hundene, den yngste var 12 uker og den eldste to år. Dagen startet med innlæring av apportering. Det er alltid gøy å se de ulike hundene og deres reaksjoner og progresjon når det gjelder apportering. Allerede etter 10 min. med trening hadde dalmatineren Alma forstått at hun måtte bite over det orange løsbittet for å få godbiten. Ikke alle tar det like fort, men etter allerede 10-15 minutter første dag hadde hundene fått en positiv opplevelse av starten på apporteringsøvelsen.

Gjennom de tre praksisdagene får hunder og førere prøvd seg på vitring, det å faktisk løpe ut på overvær og finne noen som har gjemt seg. Hundeførerne har, som figuranter, fått oppleve det å skulle være ekstra gøyale,
by på seg selv og være litt klovn. Figurantarbeidet er en av nøklene til å bygge opp søkslyst og motivasjon hos hundene. Hundeførere har vært sporleggere og har gått spor med sine egne hunder. Fra å aldri ha gått spor før så var noen av hundene oppe i en times liggetid på sporet allerede andre praksisdag av kurset.

Som siste del av kurset gjennomførte vi også noen enkle lydighetsøvelser og sosialiseringstreningsøvelser.

I år var det damenes år og alle hundene var også av hunkjønn.

Gratulerer med vel gjennomført og bestått kurs. Vi ser fram til å ha dere med videre på laget.