AKSJONER 2018

Desember

To aksjoner på tampen av året

Lørdag ettermiddag iverksatte Politiet i Innlandet leteaksjon etter to barn som var savnet fra sitt hjem i Aurdal rett sør for Fagernes i Valdres. Til alt hell kom barna raskt til rette i god behold. NRO hadde to hundeekvipasjer og en hjelpefører på vei.

Søndag morgen var det på Politiet i Øst som trengte bistand da en gutt på 15 år var meldt savnet fra Jessheim. Han ble også funnet i god behold gående langs en grusvei. NRO deltok med tre hundeekvipasjer og en hjelpefører.

Dement mann savnet fra Ullern

Rett før kl 06.00 fredag morgen iverksatte Oslo PD leteaksjon etter en 76 år gammel dement mann som var meldt savnet fra Ullern. Mannen var sist observert ved midnatt.

Den savnede var tynnkledd da han forsvant. Rett før kl. 09.00 ble mannet funnet, kald og sliten. Han ble ivaretatt av helse.

NRO deltok med 2 hundeførere. Se mer på Twitter

NRO deltar i søk med sporhund

Fredag kveld iverksatte Innlandet PD leteaksjon etter en jeger som ble meldt savnet av en kamerat. Mannen det letes etter er i 50 årene og er fra Akershus. Han forsvant fra hytta si i Hemmeldalen.

NRO har deltatt i søket med en ID sporhund. Redningshunder, politihunder, Røde Kors og Norsk Folkehjelp har også
lett etter mannen i hele natt.

Politiet setter inn helikopter i søket lørdag formiddag. Se mer på NRK sine sider.

Mannen kom til rette av seg selv etter to døgn ute i regn, snø og tåke.  Sliten, men ellers i god behold.

November

Regodkjenning på formiddagen og deretter rett ut på leteaksjon

Ikke før Vebjørn og Chiqo hadde bestått sin regodjenningsprøve ringte beredskapstelefonen og det bar videre rett ut på søk etter en dement mann som var meldt savnet fra Bryn i Oslo.

Mannen var blitt borte fra sitt bosted rundt kl 10 og han var tynnkledd da han forsvant. Heldigvis kom han til rette ut over dagen. Han var kald, men ellers i fin form skriver politiet i Oslo på Twitter.

Redningshunder bistår i søket etter mann savnet fra Oslo

Mannen er savnet fra en institusjon i Oslo, han har vært borte siden ca. kl. 13.30 i dag. Den savnede kan oppholde seg langs Akerselva. Søk med frivillige ble iverksatt ved 21 tiden i kveld.

Mannen er nå kommet til rette og aksjonen ble avsluttet ved 01.30 tiden. Se mer på Oslo Politiets Twitter

Oktober

4 redningshunder fra NRO deltok i søket etter mann savnet i Ørje

Det har det siste døgnet pågått en stor leteaksjon etter en dement mann på 86 år som kom bort fra sitt turfølge lørdag ettermiddag. Leteaksjon ble iverksatt lørdag kveld. Den savnede er fra Trøgstad, han var godt kledd da han forsvant.

Norsk Redningshund Organisasjon hadde en redningshund i søk hele natten og tre redningshunder og to hjelpeførere har bidratt i letingen i dag. Søket har foregått i til dels ulendt terreng og har foregått på både den norske og svenske siden av grensen.

Mannen var ikke kommet til rette søndag kveld. Søket pågår for fullt mandag formiddag. Politiet ber folk om å lete i hytter og uthus. Les mer om saken i Smaalenene.

Redningshunder på vei til to aksjoner

Søndag morgen ba politiet om assistanse i søket etter en savnet person i Innlandet. Litt senere på dagen ringte Politiet i Oslo og ba om bistand i søket etter en dement mann.

Begge de to savnede kom til rette i god behold før våre hundekvipasjer rakk fram.

___

Stor leteaksjon etter savnet kvinne

Redningshunder og andre frivillige har bistått i søket etter en kvinne som ble meldt savnet fra sin bopel på Jar. Hun forlot trolig sin bopel onsdag formiddag. Siden det har ingen sett henne og det ble iverksatt en storstilt leteaksjon onsdag kveld.

Store styrker lette etter kvinnen gjennom hele natten, dessverre uten resultat. Norsk Redningshund Organisasjon deltok med to hundeførere og fire hjelpemenn.

Kvinnen ble funnet død torsdag formiddag. Se Budstikka for mer informasjon og oppdatering.

September

Savnet gutt funnet i god behold

Natt til tirsdag ble det iverksatt aksjon etter en gutt som var savnet fra Oppsalområdet, Oslo. Han var tynnkledd og det var minusgrader i luften så det hastet med å finne den savnede.

Til alt hell ble han etter et par timer sett av en observant drosjesjåfør og ble raskt ivaretatt av politiet.

NRO hadde en hundefører og en hjelpfører klare til å starte søk etter den savnede da gutten ble funnet. Dette var vår ferske B-hundefører Marianne Thoresens første aksjon. På bildet til høyre sitter hun utenfor KO sammen med redningshunden Mille.

Leteaksjon etter savnet kvinne i Jotunheimen

Norsk Redningshund Organisasjon ble oppringt fra Innlandet PD ca. kl 05.00 i morges og bedt om assistere politiet i forbindelse med en pågående leteaksjon i Jotunheimen.

En amerikansk kvinne i 50 årene var meldt savnet kl. 21.00 og det har vært lett etter kvinnen i hele natt. Været i området har vært dårlig. Vi hadde to hundeekvipasjer og to hjelpeførere som sto klare til å rykke ut da det kom melding, rett etter kl. 08, om at kvinnen var funnet i god behold etter omstendighetene.

Les mer om saken på Nrk.no.

August

Søk med hund og ATV

Fire hundeførere og en hjelpefører fra har sammen med andre frivillige deltatt i søket etter en savnet. Da det var store skogsområder som skulle dekkes og NRO deltok i søket med en ATV og hund. Med ATV kan hundefører raskt komme langt inn i terrenget, frakte en annen hundefører med hund ut til søksområdet i tillegg til egen hund.  Hundefører kjører rolig på grusvei og bred sti mens hunden søker parallellt med ATV og hundefører ca. 30 m ut i terrenget.

NRO har vann-/strandsøk i sitt godkjenningsprogram og i søksområdet var det flere vann og det ble spesielt forespurt etter kompetanse på vann-/strandsøk. Totalt fire ekvipasjer fikk dette spesielle oppdraget hvorav to ekvipasjer var fra oss og to fra NRH.

Søket pågikk over to dager og NRO deltok også med ATV og hund dag nummer to. Aksjonen er nå avsluttet. For mer om saken

Juli

Savnet Bærumskvinne funnet

Norsk Redningshund organisasjon og andre frivillige bisto politiet i søket etter en kvinne fra Nesøya som var meldt savnet. Kvinnen var savnet onsdag formiddag og det ble iverksatt en storstilt leteaksjon natt til torsdag.

Politiet melder på Twitter at kvinnen ble funnet i god behold av en politipatrulje på Slependen.

Juni

Gutt 15 år savnet i Bærum

Norsk Redningshund Organisasjon har sammen med andre frivillige og bistått Politiet i Oslo i søket etter en gutt på 15 år. Søket har i hovedsak vært konsentrert rundt kyststripen fra Vettre og til Bygdøy.

Det antas at gutten har med seg telt, sekk og han sykler en sort-grønn Fujisykkel med hvitt sete. Se mer utførende beskrivelse på Twitter.

Søket er nå avsluttet for kvelden.

Mai

Redningshunder på vei til Asker

Norsk Redningshund Organisasjon og andre frivillige var torsdag formiddag på vei til Heggedal i Asker for å bistå politiet i søket etter en gutt som var meldt savnet.

Gutten kom raskt til rette i god behold melder politiet på Twitter.

To aksjoner på samme dag for våre redningshunder

Mandag ettermiddag ringte beredskapstelefonen og Norsk Redningshund Organisasjon, ble bedt om å bistå Innlandet Politidistrikt i søket etter en savnet mann på Toten. Leteaksjonen pågikk ut over kvelden og NRO hadde to redningshunder og en hjelpefører i aksjon. Aksjonen ble trappet ned ut over kvelden uten resultat.

En tredje hundefører var på vei da det kom en ny utkalling fra Innlandet Politidistrikt, ekvipasjen ble omdirigert til dagens andre aksjon. De trengte bistand i søket etter en mann på 80 år som var meldt savnet fra Gjøvik. Den eldre mannen ble funnet omkommet.

Andre frivillige som deltok var Norske Redningshunder, Røde Kors og Norsk Folkehjelp.

NRO ble også samme kveld oppringt fra Politiet i Oslo som trengte frivillige i forbindelse med en leteaksjon etter kvinne som var savnet i Bærum, Lommedalen. Vi hadde dessverre ingen ledige ekvipasjer som kunne bistå.

Leteaksjon etter mann savnet fra Blakstadområdet

Norsk Redningshund Organisasjon har lørdag ettermiddag, sammen med andre frivillige, bistått i søketetter en mann som var savnet fra Blakstadområdet  i Asker.

Mannen ble funnet i god behold. Politiet takker alle som har bidratt i søket.

Eldre mann savnet fra Nesbru

Norsk Redningshund Organisasjon hadde redningshunder på vei til Nesbru i Asker for å bistå i søket etter en eldre mann som var meldt savnet.

Aksjonen ble raskt avsluttet da mannen ble funnet i god behold. For mer se her.

April

Redningshunder bisto i søket etter savnet mann

Natt til i dag bisto frivillige og redningshunder Politiet i Oslo i søket etter en savnet mann. Etter rundt 17 timer ble mannet funnet på Helsfyr etter tips fra publikum.

For mer informasjon se twitter.

Redningshunder i søk etter savnet kvinne

Norsk Redningshund Organisasjon (NRO) hadde i går kveld og utover natten fireredningshunder og en hjelpefører i søk etter en kvinne som var savnet fra Oslo/Grorud. Leteaksjonen var ledet av Oslo Politidistrikt.

NRO deltok sammen med andre frivillige fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske Redningshunder og Norsk Radio Relæ Liga.

Like før midnatt kom det melding om at kvinnen var kommet til rette og aksjonen ble avsluttet. Se Twitter for informasjon.

Eldre mann meldt savnet i Oslo

Tirsdag kveld ble vi oppringt fra Oslo PD og bedt om å bistå i letingen etter en eldre mann som var meldt savnet.

Til alt hell ble mannen funnet i kort tid etter utkallingen. NRO hadde tre ekvipasjer og en hjelpefører på vei til oppmøtested.

Mars

Redningshunder i søk etter savnet person

NRO har i natt sammen med politi og andre frivillige deltatt i søket etter en savnet person i området Lysejordet i Oslo. Søket pågikk hele natten uten resultat. Søket gjenopptas lørdag morgen.

Følg saken her.

Redningshunder i søk etter savnet mann på Bjørndal

NRO har i natt sammen med andre frivillige bistått politiet i søket etter en mann på 26 år. Mannen var sist observert utenfor sitt hjem på Bjørndal kl. 08.30 tirsdag morgen.

Søket har foregått med Sea King helikopteret, hundeekvipasjer, snøscootere og fotfolk. Det har vært søkt på Bjørndal og nærliggende område, samt ved Kolbotn. Søket ble avsluttet i morgentimene uten resultat.

Oppdatering:
Søket etter den savnede ble gjenopptatt onsdag kveld. NRO deltok med to ekvipasjer ut over natten. Søket var resultatløst og mannen er fortsatt savnet torsdag morgen melder politiet.

Se Twittermelding fra Politiet for mer informasjon om saken.

Oppdatering: Den savnede har kommet til rette i god behold melder Oslo politidistrikt på Twitter samtidig takker de alle som har bidratt med leting og tips i saken.

Mann savnet fra Oslo funnet av redningshund

Store styrker deltok i ettermiddag i søket etter en mann på 68 år som var savnet fra sitt hjem på Lindeberg. Etter flere timer ute i kulden ble han funnet av en redningshund. Han var naturlig nok kald og sliten, men ellers i god behold.

TV2.no skriver dette om saken. Se Twitter melding fra Oslo Politiet for mer informasjon.

Januar

Norsk Redningshund Organisasjon bistår fortvilet familie i søket etter savnet mann

I snart fire uke har Svein Greaker Bellmann (60) vært savnet. Han forsvant natt til 1. nyttårsdag. Han skulle da legge seg i en båt i Nabbetorp båthavn litt nord for Fredrikstadbroen.

De første dagene etter forsvinningen lette nødetatene etter Svein, dykkere, politiets hundepatrulje, Røde Kors og redningsskøyta har alle bistått i letingen.

Familien og andre støttespillere har siden Bellmann forsvant engasjert seg stort i letingen. Det offisielle søket ble avsluttet 2. januar og etter dette har familie og venner organisert en privat leteaksjon. Familien uttaler til Fredrikstad at de har ingen planer om å gi seg og de vil sammen med andre frivillige fortsette letingen etter Svein.

Den 18. januar ble NRO kontaktet av Lars Petter Helminsen, skipsfører på Redningsskøyta med forespørsel om vi kunne bistå i søket. Oppdraget gikk ut på å stille med hunder i søk i Glomma ved Nabbetorp båthavn. Frivillige på stedet kunne stille med egnede båter for denne typen søk.

NRO bisto familien med hundesøk fra båt lørdag den 27. januar. NRO hadde tre hundeekvipasjer og en hundefører uten hund i søk hele lørdagen. Det var mange andre frivillige som også deltok i søket.

– Det var en lun stemning preget av at alle kjente Svein og ville finne ham, sier hundefører Sidsel Strøm.

Hun forteller at noen laget kaffe, noen kom med kake og andre forberedte varme måltider.

– Andre var ute og søkte og en fikk en følelse av at hele lokalsamfunnet ønsket å bidra.

Det ble gitt en brief om situasjonen, om strømninger i Glomma, erfaringer fra tidligere søk og hundesøk ble planlagt. Det ble markert på to ulike steder av hundene, dette ble rapportert inn og vil bli fulgt opp enten med dykker eller via andre metoder.

Dagen ble dessverre nok en gang avsluttet uten resultat, det er krevende å gjennomføre søk i en så lang og bred elv som Glomma. Strømninger i vannet og temperatuten gjør søket ekstra utfordrende. For å utnytte hundene mest mulig så må en søke i et konsentrert områder og et godt søk varer i ca. 1 time.

Familien ønsker ikke å gi opp og NRO vil igjen bistå i søket med hundeekvipasjer førstkommende lørdag.

Oppdatering: Det er nå funnet en død mann i vannet ved Kråkerøy som man mistenker at kan være den savnede. Se mer på Nrk.no

NRO bisto Oslo Politiet i søket etter savnet mann

Lørdag kveld ba Politiet i Oslo om assistanse i søket etter en savnet mann i 50 årene. Han ble meldt savnet fredag kveld.

Rett før midnatt natt til søndag melder politiet på Twitter at mannen dessverre ble funnet død. Han ble funnet av en hundeekvipasje fra Norske Redningshunder.

Leteaksjon etter savnet mann på Abildsø medførte et overraskende funn

I morgentimene fredag iverksatte Oslopolitiet leteaksjon etter en eldre mann som var meldt savnet fra Abildsø sykehjem. NRO hadde flere ekvipasjer på vei da den savnede kom til rette i god behold ved sykehjemmet.

Politiet på Twitter at samtidig som leteaksjonen pågikk og politihelikopteret søkte, så observerte de en mann som de trodde var den savnede, kave rundt i en bratt ut. Hundepatruljen tok kontroll på mannen som  viste seg å være etterlyst for ikke å ha møtt til soning.