GRUNNKURS 2013

Også denne høsten har vi gjennomført grunnkurs i ettersøk og redning for hunder og deres eiere. Målet for kurset er ikke at alle skal bli godkjente for redning, men å gi en den enkelte ekvipasje et solid fundament for videre brukshundtrening,  og kanskje noen av høstens ekvipasjer bli å se på aksjoner om noen år.

Dette året møtte det 16 ekvipasjer til kurs og av hunderaser kan nevnes leonberger, toller, welsh- og springer spaniel, bord collie, doberman, shäfer, rottweiler, welsh corgie, blandingshund, labrador…

Kurset startet med en dag med teori med tema som redningstjenestens historie, vitring, rundering og ID-spor. I

tillegg til grunnleggende om figurantarbeid, samband, apportering. Det ble også demonstrert; vitringsøvelser, rundering, e-søk, veisøk, spor og avstandsdirigering.

De tre neste dagene er praksisdager og deltakerne ble delt i fire grupper og med hver sin faste instruktør på gruppen. Avhengig av hundens nivå så ble det trent apportering, vitring og  rundering, i tillegg til spor. Samtidig fikk alle trent på radiobruk og figurantarbeid.

Rammen for årets kurs var ekstra flott i år. Det var strålende sol og varmt i været alle kursdagene, ikke så ofte det er slik i oktober. Takk til årets instruktører og en spesiell takk til årets to- og firbente kursdeltakere som har stått på, trent i mellom praksisdagene, stilt opp for hverandre og har vært mottagelige for tilbakemeldinger både på egne og hundens vegne.


Vi har kost oss sammen med dere i disse ukene. Det er alltid hyggelig og lærerikt å møte nye hunder og deres eiere.